måndag 29 juli 2013

Frozen cheesecake.

Jag är hemma från jobbet med en sommarförkyld son och glass är ju skönt för en ond hals så jag rörde ihop lite cheesecake glass i morse som vi ätit till eftermiddagsfika.

Gör smeten i tre olika bunkar.

3 dl vispgrädde - vispas

2 msk vaniljsocker
3 ägg gulor
1½ dl strösocker
200 g naturell philadelphiaost

3 äggvitor -vispas till skum

Digestivekex

Rör ihop vaniljsocker, strösocker, ägg gulor och philadelphiaost. Blanda ner i den vispade grädden och rör sist ner den vispade äggvitan.
Använd en form med löstagbar kant om du vill servera kakan lite fint, annars går det lika bra med en plastburk!
Smula lite digestivekex i botten, häll på smeten och smula några kex överst.

Ställ i frysen några timmar. Ät & njut!
 

2 kommentarer: