söndag 4 augusti 2013

Hallonkaka.

Jag har fått massor av fina hallon av en arbetskamrat och bortsett från att jag skulle kunna äta dom som godis, så söta och goda är dom, så har jag använt dom när jag bakat. Bland annat i den här enkla och goda Hallonkakan som blev vår efterrätt idag.

Det här behöver du till en normalstor pajform.

2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk kanel
40 g smör
150 g hallon (jag använde frysta idag)

Vispa ägg och strösocker pösigt, rör ner vetemjöl och kanel.
Smörj en pajform och fördela smeten däri.
Strö över hallonen och hyvla till sist över smöret med en osthyvel.
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter (kortare tid med färska hallon)
Kanelen gör smaken lite annorlunda men GOD och det gör absolut inte ont att servera kakan med lite vispad grädde  :-)
 
(lite i efterhand så kan jag tillägga att den här kakan är våldsamt god kylskåpskall)


3 kommentarer:

  1. Wow! Ser fantastiskt gott ut! :)

    Här har du inredningsvis recept för äppelpaj och kanelglass - hoppas det smakar :)

    http://inredningsvis.se/appelpaj-med-hemmagjord-kanelglass/

    Jon, at inredningsvis.se

    SvaraRadera