onsdag 23 oktober 2013

Kyckling med currysås och ris.

En Linas matkasse rätt som jag gladeligen kan rekommendera Er att laga. Verkligen jättegod!
Kyckling är väl jämt gott men den här currysåsen var en av de godaste currysåserna jag ätit. Och himla enkel att göra!

4 portioner

1 kg kycklingfiléer - väl tinade
salt och svartpeppar
smör

Skär ev kycklingen i mindre bitar om filéerna är jättestora. Salta och peppra. Bryn dem runtom i smör så de får en lätt, fin färg. Lägg över i ugnsfast form och stek klara i 200 grader ca 30 min (eller tills de är genomstekta).

Currysåsen
2 msk smör
1½ tsk curry
2 msk vetemjöl
3 dl kallt vatten
 1 tärning kycklingbuljong
100 g naturell Philadelphia ost

Fräs ihop smöret med curryn i en kastrull. Sänk värme och rör ner 2 msk vetemjöl. Späd med vattnet och lägg i buljongtärning och Philadelphia ost. Vispa lätt tills allt gått ihop och låt puttra på svag värme i ett par minuter.
 
Servera med ris och nåt grönt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar