söndag 6 april 2014

Tekakor.

De här tekakorna tar lite tid att baka men de är väl värda att vänta på då de blir mjuka och saftiga. Man vill äta hur många som helst när de är nybakta!

12-15 st. Beror på hur stora och hur tjocka du vill ha dem.

4 dl mjölk
3½ dl havregryn
låt stå och svälla 1 timme

50 g  färsk jäst
1 dl mjölk
½ dl sirap -går bra med vilken sort som helst
1 tsk salt
150 g smält margarin
9-10 dl vetemjöl

Lös jästen i mjölken och blanda i havregrynsblandningen, sirap, salt, mjöl och smält margarin. Blanda till en smidig deg. Täck formen med plastfolie och en handduk, allt för bästa jäseffekt. Låt jäsa 1 timme.
Arbeta degen lite för hand och ta ut så många delar du vill ha, rulla och platta till. Nagga med gaffel. Låt jäsa ca 30 minuter till medans ugnen blir varm.

Grädda i 12 minuter i 200 grader.

3 kommentarer:

  1. Oh, nu blev jag sugen på tekakor. Har faktiskt något liknande recept i gömmorna som morsan bakade av, där jag tror havregrynen ska ligga i blöt över natten, det ska jag leta reda på, eller så bakar jag helt enkelt efter ditt...

    SvaraRadera
  2. Så jävla GODA tekakor!!! Tusen tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! *ha, ha* ja, de är verkligen GODA! :-)

      Radera