söndag 11 maj 2014

Dr Oetkers Kanelbullar

Hembakta bullar är ren njutning men det kan bära emot att baka då det faktiskt tar sin tid. MEN det finns genvägar och i det här fallet heter det Dr Oetkers jäsblandning, det är en liten påse som du hittar bland bakprodukterna.

30-40 bullar (jag fick ut 35 stora bullar)

1 påse Dr Oetker jäsblandning
1 kg vetemjöl (jag använde bara 12 dl vetemjöl)
1 dl strösocker
5½ dl mjölk
100 g mjukrört smör
1 krm salt
1 tsk kardemumma

Fyllning
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2-3 msk kanel
Rör först ihop fyllningen och ställ åt sidan.

Blanda jäsblandningen med resten av de torra ingredienserna. Tillsätt det mjukrörda smöret och mjölken, arbeta ihop till en smidig deg.
Kavla ut till en stor rektangulär platta och bred på fyllningen.
Rulla ihop till en lång rulle och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg i papperformar och jäs 15 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, mandel eller vad du nu vill.
Grädda i 225 grader 10 minuter.

Nybakta bullar på ett tjillevipp!

2 kommentarer:

  1. Behöver de inte jäsa alls?

    SvaraRadera
  2. Ser att du skrev 15 min....linda

    SvaraRadera