söndag 4 maj 2014

Kanelbullesockerkaka.

Vaknade alldeles för tidigt för att vara en söndagsmorgon så jag tänkte fixa nåt gott redan då till eftermiddagsfikat. Och det blev en liten sockerkaka som gör så att det nu luktar nybakata bullar i hela lägenheten  :-)
Receptet kommer ursprungligen ur Pernilla Wahlgrens Pernillas Praliner. Jag ändrade liite i receptet och såhär blev min variant! 

175 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Vispa ihop strösocker och smör till en grynig massa. Rör ner äggen och filmjölken.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop smeten lite snabbt.
Fördela hälften av smeten i en smord och bröad form (gärna med löstagbara kanter) och blanda sen ihop ½ dl strösocker och 1 ½ msk kanel och strö hälften ovanpå smeten. Klicka över resten av sockerkakssmeten och strö över den sista socker & kanelblandningen.
Ringla över lite flytande smör & rapsolja.
Sen in i nedre delen av ugnen i 175 grader knappt 1 timme.

1 kommentar:

  1. Turkisk yoghurt blir gott, precis som gräddfil!Ska det vara fett så ska det!

    SvaraRadera