fredag 29 augusti 2014

Klassisk Kladdkaka

Just Kladdkaka finns det väl en miljon olika varianter av, med after eight, med kola, med marshmallows, med citronsmak osv....
Och eftersom det är fredag OCH eftersom vi fortfarande lever i förkylningarnas tid härhemma så bakade jag en kladdkaka till fredagsfikat. Är fullt övertygad om att just Kladdkaka är bra mot rinnande näsor!  ;-)

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
½ krm salt

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och strösocker lite luftigt. Rör ner de torra ingredienserna och sist det smälta smöret. Vispa inte i onödan, rör bara till en slät smet.
Smörj och bröa en form, gärna med löstagbar kant. Fördela smeten i formen och grädda i 200 grader i 15 minuter.
Servera avsvalnad med vispad grädde.

Just den här kladdkakan bakade jag ur receptboken Kladdkakor. En bok för den som älskar Kladdkaka!

Trevlig helg allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar