söndag 7 september 2014

Chocolate cheesecake.

Det här får bli helgens godaste. Chocolate cheesecake...bara namnet får det ju att vattnas i munnen.
En underbart god kaka som tack och lov är lika mastig som god, annars skulle man lätt äta ihjäl sej! :-)
Som barnen sa så smakar det både Kladdkaka och Tigerkaksbrownies.

Chokladsmet
175 g smält smör
3 msk kakao
2½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ljus smet
300 g naturell Philadelphia ost
3 msk strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop varje smet för sej. Häll chokladsmeten i smord form med löstagbara kanter, bred över den ljusa smeten och dra ev ett par varv med gaffeln så det marmorerar sej lite.
In i ugnen i 175 grader 40-45 minuter.
Servera gärna med en klick vispad grädde.

1 kommentar:

  1. Ser riktigt god ut!
    Jag ser att du fått lite spridning på din reklam, och har klickat på några oxå :)
    Önskar dig en skön söndag! / Birgitta

    SvaraRadera