lördag 19 december 2015

Daimfudge.

Så har då även jag rört ihop den här goda fudgen, receptet kommer från Tidningen hembakat och måste va ett av julens mest använda  :-)
Och det är lätt att förstå varför, den är underbart god.

ca 35 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
2 dubbeldaim, hackad


Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Häll över i en bunke och rör i kondenserad mjölk.
Vänd ner lite drygt hälften av den hackade daimen.
Bred ut på bakplåtspapper i form, min form jag använder är IKEAS Drömmar och den är ca 20 x 30 i innermått. Perfekt för både fudge, kola och Rocky road.
Strö över resten av den krossade daimen och ställ i kylen ett par timmar. Skär sen i rutor med vass kniv.
Förvaras i kyl.
Hänglås på burken till julafton! :-)

2 kommentarer:

  1. Inte konstigt att gymmen är sprängfyllda efter jul och nyår ;) när allt det goa som bakas och lagas måste testas och ätas.
    Dessa måste jag absolut testa att göra, och äta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, du kommer inte bli besviken! 😊

      Radera