En Silviakaka blev det hursomhelst till eftermiddagen.
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form.Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna.
Gör glasyren;
Smält smöret och dra kastrullen från plattan. Rör ner socker och vaniljsocker och blanda tills sockerkristallerna har smält. Rör sist ner äggulan och blanda tills glasyren är slät och har tjocknat.
Bred ut över den avsvalnade kakan. Strö över kokos.
kakan blev inte god!
SvaraRaderaDet va tråkigt, här gillar vi den skarpt!
RaderaDen kakan är ALLTID god ;-) Jag brukar stoppa ner rejält med äppelklyftor i smeten. Tar lite längre tid att baka den men det är det värt.
Radera//Birgitta