ca 40 st.
Deg:
6 dl mjölk
2 påsar saffran (1 g)
150 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk malen kardemumma
15 - 17 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull och dra ifrån platan. Häll i 4 dl av mjölken.
Mortla saffran med lite av sockret och ha ner i kastrullen.
Låt stå och svalna tills det är knappt ljummet.
Lös upp jästen med resten av mjölken (2 dl som är kall) i assistenten.
Tillsätt sedan resterande ingredienser samt smör och mjölkblandningen. Ta lite åt gången av mjölet, ibland behövs det mindre, ibland mer.
Låt sen assistenten arbeta ihop allt till en smidig deg under ett par minuter.
Degen ska vara lite kletig men ändå såpass fast att den släpper assistentens degkrok/rulle.
Täck bunken med plastfolie eller jäslock. Jäs i ca 45 minuter.
Förbered under tiden fyllningen så den hinner bli mjuk och bredbar.
Fyllning:
200 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 dl marsanpulver (sån man kokar)
Mosa ihop med en gaffel.
När degen jäst så kavlar du ut den till en stor rektangulär platta. Bred på fyllningen och vik ihop på långsidan. Skär med vass kniv ca 2 cm tjocka remsor som du tvinnar lätt till en knut och och lägg på klädd plåt eller i bullformar.
Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
När bullarna har jäst så penslar du dem med uppvispat ägg och strör över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, 8-10 minuter.
Låt svalna under bakduk och sen det viktigaste av allt... PROVSMAKA! 😋💛