Sagt och gjort, detta blev min variant...
6-8 personer
6-8 personer
- lite drygt 1 kg köttfärssås, gärna lite extra kryddad.
- ca 12-14 lasagneplattor, vanliga
- sammanlagt 200 g ost (blev en blandning av det jag också hittade i frysen, mest texmex)
Ostsås
75 g margarin
3/4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Smält smöret och ha i mjölet, red med mjölken och vispa tills du har en slät sås. Låt sjuda tills den tjocknar lite. Smaksätt med salt och peppar. Ha i 150 g av den rivna osten och låt smälta ner i såsen.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och ostsås som när du gör vanlig lasagne. Börja med köttfärs och avsluta med ostsås. Jag gjorde 4 lager i min potta.
Toppa med resen av osten, 50 g.
På med locket och sätt pottan på 4 timmar låg effekt.
Lasagnen blev som utlovat både krämig och god, lite lik den köpta i smaken.
Betyget hos mina kritiker härhemma var godkänt men de saknade den knapriga ytan på lasagnen. Kan hålla med men helt klart godkänd och värd att testa i pottan för er som inte gjort det redan!
Lasagnen blev som utlovat både krämig och god, lite lik den köpta i smaken.
Betyget hos mina kritiker härhemma var godkänt men de saknade den knapriga ytan på lasagnen. Kan hålla med men helt klart godkänd och värd att testa i pottan för er som inte gjort det redan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar