En tunn smet förvandlas till tjockt fluff-fluff som är helt uuunderbar...
20 stora bitar eller 40 mindre
4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelantinpulver
1½ dl hett vatten
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ msk gelantinpulver
1½ dl hett vatten
Ha ner strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke. Rör ut gelantinet i det heta vattnet så det löser sig, blanda ner i de andra ingredienserna. Vispa sen kraftigt och då menar jag vispa. Inte vispa ihop utan vispa i 25 minuter!
Jag tog min hushållsassistent till hjälp och även om gamla Bettan är till åren kommen så gick det strålande.
Blanda under tiden ihop 4 ½ dl kokos (200 g) och 1½ msk kakao.
Fördela hälften av kokosblandningen i botten av en form (min form var ca 20 x 30 cm).
Bred ut fluffet över och strö på resten av kokosblandningen.
Ställ i kylen minst 2 timmar.
Skär upp i rutor med vass kniv. Doppa sidorna i kokosblandningen som blir kvar i formen och njut av en fluffig bit till kaffet.
Jag ska hälften i stora bitar och hälften i mindre (bilden)
Förvara de klara skumrutorna i kylen eller i frysen för bästa hållbarhet. Kan ju avslöja att dessa inte håller sej speciellt länge i min kyl, de bli uppätna ganska omgående...
Jag tog min hushållsassistent till hjälp och även om gamla Bettan är till åren kommen så gick det strålande.
Blanda under tiden ihop 4 ½ dl kokos (200 g) och 1½ msk kakao.
Fördela hälften av kokosblandningen i botten av en form (min form var ca 20 x 30 cm).
Bred ut fluffet över och strö på resten av kokosblandningen.
Ställ i kylen minst 2 timmar.
Skär upp i rutor med vass kniv. Doppa sidorna i kokosblandningen som blir kvar i formen och njut av en fluffig bit till kaffet.
Jag ska hälften i stora bitar och hälften i mindre (bilden)
Förvara de klara skumrutorna i kylen eller i frysen för bästa hållbarhet. Kan ju avslöja att dessa inte håller sej speciellt länge i min kyl, de bli uppätna ganska omgående...
Ska man ha i gelatinet innan eller efter vispningen? Verkar ju tokgott.
SvaraRaderaDu blandar gelantinet med det varma vattnet och det vispas sen ihop med de andra ingredienserna i 25 min. Och ja, det ÄR tokgott! :-)
RaderaDet var det!
Radera