lördag 14 februari 2015

Västanforskaka.

Enkel kaka som får det där lilla extra genom smörkrämen som man har mellan bottnarna. Idag gjorde jag dubbelsats av smörkrämen för att jag vet att mina grabbar härhemma älskar den.

2 stora ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vatten
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Smörkräm
50 g smält smör
1½ dl siktat florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och blanda därefter ner det i äggblandningen.
Smält smöret och tillsätt vattnet, häll ner det i smeten och vispa ihop till en jämn smet.
Smörj och bröa en sockerkaksform ca 24 cm i diameter.
Häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader

Låt kakan svalna.

Smörkrämen gör du direkt i kastrullen, smält smöret och tillsätt siktat florsocker och vaniljsocker. Dra av plattan från värmen och rör sist ner äggulan.
Dela kakan och bre på smörkrämen i mitten. Lägg på övre delen igen och dekorera med florsocker före servering.

Trevlig Alla Hjärtans dag på Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar