2 stora ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vatten
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Smörkräm
50 g smält smör
1½ dl siktat florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och blanda därefter ner det i äggblandningen.
Smält smöret och tillsätt vattnet, häll ner det i smeten och vispa ihop till en jämn smet.
Smörj och bröa en sockerkaksform ca 24 cm i diameter.
Häll ner smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader
Låt kakan svalna.
Smörkrämen gör du direkt i kastrullen, smält smöret och tillsätt siktat florsocker och vaniljsocker. Dra av plattan från värmen och rör sist ner äggulan.
Dela kakan och bre på smörkrämen i mitten. Lägg på övre delen igen och dekorera med florsocker före servering.
Trevlig Alla Hjärtans dag på Er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar