Choklad är populärt härhemma och som jag tidigare sagt så är min Mjuka chokladkaka den mest populära av alla mjuka kakor jag bakar. MEN nu har den fått konkurrens minsann, i form av en annan mjuk chokladkaka som är sååå god och saftig. Receptet kommer ifrån boken Mjuka kakor som i sin tur getts ut från Hembakat.
Kakan kräver en rätt stor form på 2 l så jag passade på att inviga TVÅ av mina senaste loppisfynd istället :-)
Som sagt, sockerkaksformar kan man aaaldrig få för många av!
2 mindre sockerkakor eller 1 stor.
3 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl kakao
200 g avsvalnat smält smör
2 dl filmjölk
Vispa ägg och strösocker poröst.
Blanda de torra ingredienserna väl och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och filmjölk.
Häll smeten i smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i 175 grader. Har du EN större form så tar det ca 60 minuter, mina två mindre tog ca 40 minuter. Känn med sticka så kakan är torr.
Låt svalna och pudra ev med lite florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar