tisdag 23 juli 2013

Heta räkor.

Om du inte får tillräckligt med värme dessa sommardagar så kan du hotta upp maten lite extra, med dessa Heta räkor, till exempel.
Det här är en maträtt jag gjorde rätt ofta på det glada 90 talet and it's still going strong  :-)

Detta behöver du till 4 portioner

1 röd paprika
1 gul lök
4 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
curry
cayennepeppar
400 gram skalade räkor (viktigt att tina dem om de varit frysta)

Hacka lök och paprika fint och fräs mjuka i lite smör. Blanda ner kryddorna, hur mycket beror på hur starka räkor du vill ha, jag tar 2 krm av varje krydda och det är hett nog för mej.
När grönsakerna mjuknat så har du i creme fraichen och låter det sjuda en stund så allt blir riktigt genomvarmt. Sist av allt lägger du i räkorna lagom så de blir varma. Koka inte räkorna, då blir dom som tuggummi!
Servera med Jasminris...
lite halvtafflig bild men ändå...

2 kommentarer:

  1. Den här rätten var en av mina favoriträtter på 90-talet tack för påminnelsen:)

    SvaraRadera