torsdag 1 augusti 2013

Köttfärslimpa Allt-i-ett.

Det här har blivit min paradrätt, typ. Det GÅR liksom inte att misslyckas med den här köttfärslimpan, den blir jättegod och alla äter alltid med god aptit.
Dessutom är det enkelt då all mat görs på ett ställe och du behöver inte stå och röra i kastrullerna.

Det här behöver du till 6-8 portioner...

800 g köttfärs (runt kilot blir bra i vilket fall som helst)
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 msk lökpulver

Låt ströbrödet svälla i mjölken en stund, blanda sen i kryddor och färs. En del är modiga (äckliga) och smakar på färsen för att avgöra kryddningen. Själv luktar jag mej till rätt mängd krydda och den mängden jag anger här passar mej. Du kan krydda som det passar dej & din familj.

Forma färsen till en limpa i mitten av långpannan. Grädda i ugn 20 minuter på 200 grader.

Fixa till potatisen under tiden;
valfri mängd potatis
gul lök
morötter
(du kan ha vad du vill runtom om du inte vill ha potatis, bara fantasin som sätter gränser)

Skala och klyfta potatis & grönsaker.
Ta ut köttfärslimpan ur ugnen och lägg potatis och grönsaker på sidorna.
Grädda i ytterligare 30 minuter i 200 grader.

När 30 minuter har gått, blanda;
3 dl grädde
½ dl koncentrerad kalvfond (brukar använda den från Touch of taste)

Häll över potatisen och grädda 10 minuter till i 200 grader.
Maten är klar!
Härhemma gillar vi olika, som synes :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar