Dessa minns jag sen tidiga barnsben, farmor hade nästan alltid en skål med dessa söta plommon ståendes i kylen. Mitt försök att härma hennes plommon i sockerlag (utan något som helst recept) blev okej. Dock inte som farmors...såklart.
ca 3-4 portioner
Sockerlag:
3 dl vatten
2 dl strösocker
Blanda i kastrull och rör så sockret löser sej. Låt sockerlagen koka ca 15 minuter.
Lägg i 250 g torkade katrinplommon. Låt koka 10 minuter till.
Dra av från värmen och lägg på lock. Låt svalna och ställ sen i kylen.
Servera kylskåpskalla med vispad grädde.
Det där, är inget som tilltalar mig men åt andra sidan har jag ingen farmor som lärt mig tycka om i unga år. Kull att själv komma på
SvaraRaderaLät mumsigt tycker jag. Alltid roligt med recept som ger nostalgikänslor och minnen. :)
SvaraRaderaSå satans gott...
SvaraRaderatommy i borås
Eller hur :-)
RaderaMamma gjorde samma som du, alltså försökte återskapa, och nu var det min tur. Med stöd av ditt recept, tack! När vi ville lyxa till det tog vi sockerkaka till!
SvaraRaderaDet är både kul o frustrerande att försöka återskapa recept. Härligt när man näääästan lyckas :-)
Radera