söndag 9 mars 2014

Citronkladdkaka.

Igår eftermiddag svängde jag ihop en kladdkaka med lite annan smak än choklad...citron! och den blev faaaarligt god, ska ni veta!
Söt men ändå syrlig. SUR, sa ena sonen men jag tyckte den va GOD!  :-)

Till en pajform ca 22 cm

2 ägg
2½ dl strösocker
skalet av en tvättad citron (endast det gula!)
saften av en citron (lite drygt ½ dl)
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
150 g smält avsvalnat smör

Vispa ägg och strösocker lite fluffigt. Tillsätt citronskal och citronsaft (använd ett litet rivjärn för att riva bort det gula skalet)
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten tillsammans med smöret.
Häll upp i pajform och grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 40 min.

Ett tips är att smöra och bröa en form med löstagbar kant. Jag använde en vanlig form och pajen vill inte riktigt hålla sej hel när man ska tu upp den. Ett tips om du vill ha ut fina bitar alltså!

Låt pajen svalna och ställ den sen i kylskåpet och servera kall med vispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker före servering, vi var så glupska så jag missade det....

1 kommentar: