Hade tänkt baka kanelbullar idag men med pågående förkylning kändes det fräschare att låta bli 🤧 MEN en liten sockerkaka rörde jag ihop, med smak av kanel och kardemumma. Same, same but different...
Har bakat sån här kaka förut men då med enbart socker och kanel i kryddblandningen, nu hade jag även i lite kardemumma och farinsocker och det blev verkligen GOTT!
KANELBULLESOCKERKAKA.
Smet:100 g smör
1 dl mjölk
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Kryddblandning
3 ägg
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Kryddblandning
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
0,25 dl brunt farinsocker
0,5 dl strösocker
2 tsk kanel
0,25 dl brunt farinsocker
0,5 dl strösocker
Blanda kryddorna till kryddblandningen i en liten skål och ställ åt sidan.
Smält smöret och blanda med mjölken, ställ att svalna.
Vispa ägg och strösocker lite lagom fluffigt.
Blanda salt, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och vispa ner i äggsmeten.
Ha sist i smörblandningen och rör till en jämn smet.
Smörj och bröa en sockerkaksform (1½ l).
Ha i hälften av sockerkakssmeten, strö över hälften av kryddblandningen. På med resten av smeten och sen det sista av kryddorna. Dutta gärna in kryddorna lite i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter, beror på form och ugn.
Vackrare kaka har jag skådat men smaken va det inga fel på 😋
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar