Så snabb, så god och så vanlig. Ändå fanns den inte på min blogg, inte förrän nu.
Och eftersom nya recept lyser med sin frånvaro här så delar jag den här snabba ättiksgurkan i 1-2-3 lag.
1 gurka
1 msk senapsfrön
Fryst hackad dill
Skölj o skiva gurka gurkan. Varva den med senapsfrön o dill i en glasburk.
Blanda i kastrull:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
Koka upp snabbt o rör tills sockret löst sig. Låt svalna något.
Häll över gurkan. Skruva på locket och låt svalna innan du ställer den i kylen.
Gör den med fördel några timmar innan servering.
Hej. Hittat till din blogg igen efter lång tid! Jag har letat som en tok här i bloggen efter ett recept på en äppelkaka med rivna äppel i tror det kan ha varit mandelmassa i men minns inte helt :) som jag hittade här för många år sen som jag tyvärr inte skrev upp men den var så god,tänker på den varje höst. Tror du gjorde ny blogg nångång så kanske därför den inte finns längre men har du kvar receptet vore jag tacksam och få det! Sen kan jag säga att din köttfärslimpa med rotfrukter och kalvfond i grädden är en stor favorit i min familj så det receptet tackar jag för!!
SvaraRaderaHej! härligt att du hittat hit igen! 🙂
RaderaDet stämmer att bloggen haft annan adress en gång i tiden och jag vet vilken äppelkaka du menar. Ska rota i gömmorna o se om jag hittar det.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera