Med lite hjälp från en bakgrupp på Fb så fann jag ett recept HÄR som jag modifierade lite.
Resultat: enl systern så smakade den preciiiis som köpekakan. OCH den blev inte gammal härhemma kan jag lova :-)
Chokladkakan:
2 dl vetemjöl
Chokladkakan:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram mjukt smör
3 msk rapsolja
1 dl mjölk
3 msk kakao
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver väl i en skål.
Vispa äggen och sockret pösigt i en annan skål. Elvisp rekommenderas.
Vispa smöret med oljan med elvisp i en större bunke.
Rör ner hälften av äggsmeten i smöret.
Vänd ner mjölmixen och resten av äggsmeten. Blanda i mjölken. RÖR ihop till en jämn smet.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver väl i en skål.
Vispa äggen och sockret pösigt i en annan skål. Elvisp rekommenderas.
Vispa smöret med oljan med elvisp i en större bunke.
Rör ner hälften av äggsmeten i smöret.
Vänd ner mjölmixen och resten av äggsmeten. Blanda i mjölken. RÖR ihop till en jämn smet.
Ta undan ca 1/3 del av smeten, denna ska du blanda med kokosfyllningen.
Blanda nu sist i kakaon i resterande smet.
Fördela chokladsmeten i en smord och bröad form (den jag använde idag är ca 24cm).
Kokosfyllning:
Fördela chokladsmeten i en smord och bröad form (den jag använde idag är ca 24cm).
Kokosfyllning:
2,5 dl riven kokos
1 ägg
1 dl strösocker
Vispa ihop allt ordentligt.
Lägg kokosfyllningen i en spritspåse och spritsa i kokosmassan in i chokladsmeten i form av prickar. Jag använde inte all fyllning och spritsade lite för långt ner i smeten så allt blev på botten istället... men, men.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min i 175 grader.
1 ägg
1 dl strösocker
Vispa ihop allt ordentligt.
Lägg kokosfyllningen i en spritspåse och spritsa i kokosmassan in i chokladsmeten i form av prickar. Jag använde inte all fyllning och spritsade lite för långt ner i smeten så allt blev på botten istället... men, men.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min i 175 grader.
Låt kakan svalna.
Topping:
Topping:
Sockerlag;
1 dl vatten
½ dl strösocker
1 dl vatten
½ dl strösocker
riven kokos
Koka vatten och socker kraftigt under omrörning ett par minuter.
Pensla kakan med sockerlag och strö över kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar