fredag 8 november 2013

Äppelmuffins med havretopping.

Lite helgfika ska vi väl unna oss den här helgen med va? Här är ett recept på goda äppelmuffins med knaprig havretopping. SÅ goda!

ca 15 st ganska stora muffins.

150 g mjukt smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl kallt vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver


1-2 äpplen skalade och skivade
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Vänd runt äpplena i socker och kanel.
 

Havretopping:
100 g smält smör
knappt 1 dl strösocker
2,5 dl havregryn
Smält smöret och blanda i socker och havregryn.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
Fyll muffinsformar till hälften med smet. Använd gärna muffinsplåt så får muffinsen fin form. Tryck ner ett par äppelbitar i varje muffins och fördela havretopping ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 15-20 min.

4 kommentarer:

  1. Mycket goda. Har använt glutenfritt mjöl. Lite längre tid i ugnen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset till andra som vill baka glutenfritt!

      Radera