Såhär i slutklämmen av julen så kan man ju behöva nån söt liten kaka... eller kanske inte ;-) Hursomhelst så är detta en kaka med lätt julig smak av kanel och lingon.
4 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk kanel
200 g smör eller margarin
3/4 dl lingonsylt
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Hacka ihop mjöl, socker, kanel och smör till en deg. Dela degen i mindre bitar och rulla ut till rullar, tjocklek? tja...som tummen.
Lägg längderna på bakplåtspappersklädda plåtar och tryck en fördjupning mitt i. Klicka lingonsylt i fördjupningen. Grädda i 15-20 minuter i 175 grader (min ugn kräver 20 min)
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Hacka ihop mjöl, socker, kanel och smör till en deg. Dela degen i mindre bitar och rulla ut till rullar, tjocklek? tja...som tummen.
Lägg längderna på bakplåtspappersklädda plåtar och tryck en fördjupning mitt i. Klicka lingonsylt i fördjupningen. Grädda i 15-20 minuter i 175 grader (min ugn kräver 20 min)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar