Är det sommarlov så kan man få go'fika mest varje dag ;-)
125 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda alla andra torra ingredienser och vispa snabbt ihop med äggsmeten, det smälta smöret och mjölken.
Häll i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter i 175 grader.
Olika formar förnöjer ;-)
Hur stor form ?
SvaraRaderaVanlig normalstor sockerkaks form går bra.
RaderaHave googled this recipe this morning and baked it straight away. It came out a very very nice and fluffy cake, thank you! It will be on my favorites :)
SvaraRaderaCatia
Mmmm den är sååå god ! Brukar bröa formen med koks, det blir extra gott.
SvaraRaderaNja, snarare bröa med kokos :)
SvaraRaderaBakade den här kakan idag och det var den godaste jag någonsin ätit. Blev helt perfekt. Säkert 10 år sedan jag gjorde en chokladkaka.
SvaraRaderaTack för receptet!
Kul att du tyckte om den. Den är favorit härhemma med!
RaderaJag kan bara tacka och niga. Himmelskt god!!!
SvaraRaderaHärligt!
RaderaMin blev super TORR ��
SvaraRaderaKanske inte funkar i varmluftsugn??
Oj... va trist, den blir vanligtvis väldigt saftig o fin. Jag har vanlig ugn o vet inte så mycket om varmluftsugnar men efter lite googlande hittar jag info om att 175 grader i vanlig ugn motsvarar 160 grader i varmluft. Där kan du ha svaret.
RaderaToppen god kaka
SvaraRaderaVa roligt att du tycker det. Den är storfavorit härhemma!
Radera