Lasagne i crock-pot finns det och även en Kycklinglasagne kan ni hitta här på bloggen.
Men nu bjussar jag på min lasagne, Karins lasagne...den känner ni väl till 😉
Och ska man ändå laga lasagne så laga en ordentlig sats, denna räcker till minst 10 personer!
KÖTTFÄRSSÅSEN:
ca 50 g margarin
1 kg nötfärs
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
3 krm chiliexplosion krydda
1 msk lökpulver
2 fp (a' 390 g) krossade tomater med vitlök
0,5 dl vispgrädde
Bryn köttfärsen i margarin, tillsätt kryddor och krossade tomater.
Låt puttra i typ 30 minuter medans du gör ostsåsen.
Grädden tillsätter du efter det, kan såklart uteslutas men rundar av smaken på köttfärssåsen fint.
OSTSÅSEN:
100 g margarin
knappt 1,25 dl vetemjöl
12 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
200 g riven gratängost
18 lasagneplattor
Smält margarinet och blanda ner vetemjölet. Red med lite mjölk åt gången under omrörning på låg/medelvärme. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner den rivna osten och låt sjuda tills den tjocknat något.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och ostsås i en rymlig form. Avsluta med ostsåsen.
Den formen jag använder här är 25 cm x 35 cm och jag gjorde 3 lager.
,
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Jag använder de plattor man hittar i pastahyllan men väljer du att använda färska lasagneplattor så går tillagningen lite fortare.
Låt svalna något för att smakerna ska komma till sin rätt och servera med en god sallad.
Smält margarinet och blanda ner vetemjölet. Red med lite mjölk åt gången under omrörning på låg/medelvärme. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner den rivna osten och låt sjuda tills den tjocknat något.
Varva köttfärssås, lasagneplattor och ostsås i en rymlig form. Avsluta med ostsåsen.
Den formen jag använder här är 25 cm x 35 cm och jag gjorde 3 lager.
,
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Jag använder de plattor man hittar i pastahyllan men väljer du att använda färska lasagneplattor så går tillagningen lite fortare.
Låt svalna något för att smakerna ska komma till sin rätt och servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar