söndag 1 januari 2017

Mjölkchokladpannacotta.

Nyårsaftonen tillbringades hemma i lugn och ro med god mat och god dessert. Närmare bestämt så gjorde jag pannacotta för första gången. Mjölkchokladpannacotta.
Och det var verkligen lätt! fattar inte varför jag inte gjort det innan.
Hursomhelst, här är receptet. Räcker till 3-4 personer.

3 dl vispgrädde
100 g Marabou mjölkchoklad
1½ gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Koka upp grädden och dra ifrån plattan. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden tills all choklad har smält.
Krama ur gelatinbladen och lägg ner i chokladgrädden, rör tills allt löst sej.
Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt minst 4 timmar.

Jag serverade med vispad grädde och lite krossad daim ovanpå. Värmde även lite hallon som jag sockrade lite lätt. De serverade jag i små shot glas. På tiden att dom kom till användning ;-)


Hann du inte med nån efterrätt igår så gör denna idag!
God fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar