Och det var verkligen lätt! fattar inte varför jag inte gjort det innan.
Hursomhelst, här är receptet. Räcker till 3-4 personer.
3 dl vispgrädde
100 g Marabou mjölkchoklad
1½ gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter.
Koka upp grädden och dra ifrån plattan. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden tills all choklad har smält.
Krama ur gelatinbladen och lägg ner i chokladgrädden, rör tills allt löst sej.
Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt minst 4 timmar.
Jag serverade med vispad grädde och lite krossad daim ovanpå. Värmde även lite hallon som jag sockrade lite lätt. De serverade jag i små shot glas. På tiden att dom kom till användning ;-)
Hann du inte med nån efterrätt igår så gör denna idag!
God fortsättning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar