Först ut ur kassens meny så kommer den här kycklinggratängen som är väldigt SP-snål.
4 portioner a' 3 SP (utan tillbehör)
4 stora kycklingbröstfiléer (väl tinade om du använder frysta)
8 skivor kalkonbröstpålägg
1 gul lök
2 stora morötter
2 tsk rapsolja
1 fp (390 g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
40 g riven hårdost
1 tsk pizzakrydda
Riv morötter och skär löken i sm bitar. Fräs ca 5 minuter i lite olja i stekpanna.
Häll över tomatkross, pure' och kryddor. Låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter.
Linda in varje kycklingfilé i ett par skivor kalkon. Lägg i ugnsform.
Häll tomatblandningen över kycklingen. Strö över ost och pizzakrydda.
Gratinera i ugn på 200 grader 30-35 minuter, tills kycklingen är klar.
Servera med ris (lägg till SP för det) och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar