lördag 12 juli 2025

Jordgubbspaj med mandel och kokostäcke.

Ett hitte-på-recept av det som fanns i skåpet visade sig bli riktigt bra, har du färska jordgubbar så blir det ÄNNU bättre!
Det här receptet ger en STOR paj där formen är 30 cm i diameter så du kan såklart minska måtten i förhållande till din form.

Du behöver...

☆ Ca 1 kg jordgubbar (jag hade idag 1,2 kg frysta som jag tinade och lät rinna av)
☆ 200 g smör
☆ 3 dl vetemjöl
☆ 3 dl riven kokos
☆ 3 dl mandelspån
☆ 3 dl strösocker
☆ 3 krm flingsalt

Smält smöret och låt det gärna brynas en aning för mer smak.
Blanda alla torrvaror och rör sen ihop med smöret till en smulig deg.

Fördela jordgubbarna i en stor pajform.

Stö över smuldegen och grädda i 200 grader ca 35 minuter. Lägg på folie efter 15-20 minuter så att pajen inte blir för mörk.

Låt svalna och servera med vaniljsås eller vaniljglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar