tisdag 27 maj 2014

Karins Citronmuffins med blåbär.

Experimenterade fram ett recept på muffins häromdagen och måste nog säja att de blev riktigt goda. Givetvis är jag inte sen med att dela receptet med Er!

ca 15 muffins (gjorde mina ganska små).

2 stora ägg eller 3 små
2½ dl strösocker
rivet skal av 1-1½ citron (välj ekologisk och tvätta väl innan du river)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
½ dl mjölk
½ dl färskpressad citronsaft

ca 1 dl blåbär

Sätt ugnen på 200 grader.
Visp ägg och strösocker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det och citronskalet i äggsmeten. Blanda ner smält smör, mjölk och citronsaft och rör ihop allt till en jämn smet.
Fördela i muffinsformar (fyll till häften), använd med fördel muffinsplåt om du har tunna pappersformar så slipper du muffins som rinner över eller blir allmänt underliga i formen. Jag hade stadiga formar i papper idag (köpta på NETTO) och de var kanon!
Blanda blåbären med lite strösocker om du vill, strö önskad mängd över muffinsen.
Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.

Låt svalna och pudra ev över lite florsocker vid servering.

2 kommentarer:

  1. Tack, det vill jag prova! Men undrar NÄR ska blåbären i???

    SvaraRadera