lördag 14 mars 2020

Fransk ananaskaka.

Okej, fick faktiskt lite inspiration av mina nya böcker och bakade den här kakan från Lindas bakskola häromdagen.
Kan rekommenderas!

FRANSK ANANASKAKA.
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

4 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk hackad sötmandel
75 g smör, kylskåpskallt

Garnering:
florsocker

Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
(ta INTE springform, smöret ville sippra ut...)

Skär ananasringarna i bitar och torka lite lätt på hushållspapper.
Blanda dem med potatismjölet.

Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Strö över hackad sötmandel (eller uteslut om allergi) Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå.

Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader (vanlig ugn) ca 35 min.
Låt den svalna i formen.

Pudra över florsocker före servering.
Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.


2 kommentarer: