ca 15 muffins (gjorde mina ganska små).
2 stora ägg eller 3 små
2½ dl strösocker
rivet skal av 1-1½ citron (välj ekologisk och tvätta väl innan du river)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör
½ dl mjölk
½ dl färskpressad citronsaft
ca 1 dl blåbär
Sätt ugnen på 200 grader.
Visp ägg och strösocker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det och citronskalet i äggsmeten. Blanda ner smält smör, mjölk och citronsaft och rör ihop allt till en jämn smet.
Fördela i muffinsformar (fyll till häften), använd med fördel muffinsplåt om du har tunna pappersformar så slipper du muffins som rinner över eller blir allmänt underliga i formen. Jag hade stadiga formar i papper idag (köpta på NETTO) och de var kanon!
Blanda blåbären med lite strösocker om du vill, strö önskad mängd över muffinsen.
Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Låt svalna och pudra ev över lite florsocker vid servering.
Tack, det vill jag prova! Men undrar NÄR ska blåbären i???
SvaraRaderaOj! har uppdaterat!
Radera