lördag 10 maj 2014

Tigerkaksbrownies.

Det här är ett recept som jag inte bakat på flera år, fråga mej inte varför för dessa små brownies kan inte vara godare och barnen frågar efter dom då och då.
Men häromdagen blev det iallafall av!

25 brownies skar jag ut.

Färskostsmeten
400 g naturell Philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 ägg

Rör allt till en jämn smet.

Chokladsmeten
200 g smält smör
200 g smält mörk choklad
4½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjöl

Smält smöret och dra av från värmen, bryt i chokladen och låt den smälta ihop med smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör sen i chokladblandningen. Rör till jämn smet.

Fördela de två olika smeterna lite ojämnt i långpanna eller annan ugnsform (bakplåtspapper i). Min lilla långpanna (33x33 cm) var perfekt storlek till dessa brownies  Dra lite med gaffel genom smeten.

Grädda ca 30 minuter i 175 grader.
 
Försvinnande goda!
 
Och är om möjligt ännu godare halvtinade direkt från frysen....

6 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Härligt polkagrisrandig smeten är :)

    SvaraRadera
  2. Jag vågar mig snart inte in här mera ;-) allt detta goda är inte bra för min viktnedgång, Aja få komma tillbaks när jag är nere. Ser gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår preciis, kan ju avslöja att jag inte heller går ner i vikt :-(

      Radera
  3. Denna gjorde jag när du publicerade receptet för ett par år sedan! Fantastiskt god! Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Första gången jag la ut receptet på den andra bloggen va 2008. Minns inte själv om jag bakat dom sen dess. Konstigt nog, de är ju sååå goda!!

      Radera