Den här kakan har sitt ursprung inne hos Malin och är verkligen GOD att göra nu medan det finns färska rabarber att få tag i. Jag har dock korrigerat mängden på ingredienserna så de passar min fånigt lilla långpanna (33 cm x 35 cm) Har du fullstor långpanna så följ originalreceptet
Kakan 36 rutor
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl gräddmjölk (hälften grädde & hälften mjölk)
7 dl/400 g rabarber i skivor
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker lite luftigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Vänd ner detta i äggsmeten tillsammans med gräddmjölken och det avsvalnade smöret.
Fördela i långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarberskivorna.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 15 minuter.
Under tiden gör du toscasmeten.
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp, sjud på svag värme några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar