fredag 1 augusti 2014

Kullakakor.

Okej, vi kör väl vidare med lite nostalgikakor. Detta recept får ni inte se originalet av då det var "någon" som kluddrat med bokstäverna i mammas receptpärm så det helt plötsligt stod nåt heeelt annat än Kullakakor...

40 st
200 g mjukt smör
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ dl strösocker
2 ägg gulor

Knåda samman till en deg och rulla till 2 rullar som du lägger i kylen en stund.
Skär sen rullarna i 40 skivor och platta ut degbiten, lägg i bullform.

Vispa sen ihop en maräng av:
2 äggvitor
2 dl strösocker
vänd ner 100 g hackade hasselnötter

Klicka ut detta över kakorna och grädda i 150 grader ca 35 minuter.

Klara!

Vet inte hur originalet såg ut men såhär blev mina. En söt och lite seg godbit blir det, försvinnande goda, skulle jag nog kunna säja utan att ljuga ;-)

Uppdaterar 21/5 2016 med en bild ur tidningen Hembakat nr 4 2016... Kullakakor!! :-)

4 kommentarer:

  1. Hej! Med mindre bullformar som det stod i facebookreceptet menar du då småbrödsformar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag såg själv att det förvillade lite så jag ändrade receptet härinne. Använd vanliga bullformar, det blir bra.

      Radera
  2. Ha ha, vad stod det? fulord?

    SvaraRadera