30-40 bullar (jag fick ut 35 stora bullar)
1 påse Dr Oetker jäsblandning
1 kg vetemjöl (jag använde bara 12 dl vetemjöl)
1 dl strösocker
5½ dl mjölk
100 g mjukrört smör
1 krm salt
1 tsk kardemumma
Fyllning
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2-3 msk kanel
Rör först ihop fyllningen och ställ åt sidan.
Blanda jäsblandningen med resten av de torra ingredienserna. Tillsätt det mjukrörda smöret och mjölken, arbeta ihop till en smidig deg.
Kavla ut till en stor rektangulär platta och bred på fyllningen.
Rulla ihop till en lång rulle och skär i ca 2 cm breda skivor. Lägg i papperformar och jäs 15 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, mandel eller vad du nu vill.
Grädda i 225 grader 10 minuter.
Nybakta bullar på ett tjillevipp!
Behöver de inte jäsa alls?
SvaraRaderaSer att du skrev 15 min....linda
SvaraRadera