Dessa små godingar är både vansinnigt lätta att baka och vansinnigt goda att äta, en farlig kombination :-)
Man gör dom i långpanna och för första gången svor jag inte över min fjuttiga långpanna som bara mäter ca 30 x 35. För dessa rutor blev perfekta i tjocklek, jag fick ut 36 rutor i min långpanna.
9 dl havregryn
3 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke.
250 g smält smör
½ dl ljus sirap
Blanda sirapen med det smälta smöret och häll över havregrynsblandningen. Rör om ordentligt.
Häll ut på bakplåtspappersklädd långpanna och platta till.
Grädda i 200 grader 12 minuter.
Hyvla 250 g nougat över den varma kakan. Jämna till med slickepott när den smält.
Skär rutor med vass kniv redan nu, går då lättare att skära dem sen när kakan svalnat. Ställ i kylen när plåten svalnat lite (jag ställde min på balkongen ett tag först).
Dessa rutor följer med till jobbet imorrn...
Jag älskar nougatrutor, absolut favoriten - både att baka och äta :) Så himla lätta att göra.
SvaraRadera