fredag 23 januari 2015

Dags för Semlor!

Idag kom årets första nummer av min favorittidning, Hembakat. Och såklart är det semlor som pryder omslaget.

MEN varför måste det finnas så många olika sorter numera? blåbärssemlor, vaniljsemlor, wienersemlor, pistagesemlor, nutellasemlor, chokladsemlor o.s.v
RIKTIGA semlor är vetebulle med kardemumma som har fyllning bestående av mandelmassa och vispad grädde, punkt!
Och jag har hunnit äta flera stycken redan nu, fastän Fettisdagen inte är förrän i februari  :-)
Jag erkänner att jag är bekväm och gärna köper färdiga semlor men jag har faktiskt även bakat egna. Inte i år dock...
Receptet hittar du HÄR

Faran med att baka egna semlor är att det blir många och goda! farlig kombination för en karaktärslös själ som jag.
Hursomhelst, i helgen blir det inga semlor men kanske nån annan kaka ur tidningen. Det finns en massa smarriga recept som får snålvattnet att rinna i mungiporna.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Åh, jag behöver tips på någon mjuk kaka, gärna i långpanna. Det vankas kalas nästa helg och jag kan inte komma på någon mjuk kaka som jag vill baka just nu.
  Kan du hjälpa mig? / Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla mjuka kakor kan du i princip dubbla receptet på och göra i långpanna istället. Kolla under min kategori "Muffins och mjuka kakor" där finns det lite tips. Kokosrutor, chokladrutor, Tigerkaksbrownies, Vaniljrutor, Äppelrutor. Gör dubbel sats av min mjuka chokladkaka och lägg på after eight när kakan är klar. Inte fel ☺

   Radera
  2. Tack!! :) Mjuk chokladkaka med after eight låter perfekt. Menar du sockerkakan? Om jag dubblar receptet och gör den i långpanna, ska jag sen lägga after eighten på så det blir typ en per kaka?

   Radera
  3. Ja, den sockerkankan som heter Mjuk chokladkaka. Finns med på min Veckans tio i topp här bredvid. Och en after eight blir väl ganska lagom per bit.
   Vill du ha ett fix färdigt recept på en sån kaka så följ min länk till Tidningen Hembakat här i högre kolumnen. Där hittar du MASSOR av smarriga recept!

   Radera
  4. Tack snälla för din tips! Nu har jag bestämt mig för att baka After Eight-brownies till kalaset. Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

   Radera