lördag 31 januari 2015

Himmelsk chokladkaka.

Lördag och nåt så vansinnigt chokladsugen! Så för att råda bot på detta fruktansvärda tillstånd så rörde jag ihop en chokladkaka. Receptet är en blandning av flera andra recept och det blev riktigt bra!

2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
100 g smält smör

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker. Blanda alla torra ingredienser väl i en annan bunke. Blanda sen i dem i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till jämn smet.
Smöra och bröa en form med avtagbar kant och fördela smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders värme i ca 20 minuter.
Låt svalna.

Glasyr
50 g smör
1 msk kallt kaffe
½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
drygt 1½ dl florsocker

Smält smöret och blanda i resterande ingredienser till glasyren, Bred snabbt över den avsvalnade kakan och dekorera med kokos, strössel, nötter eller vad du vill. Jag använde idag strössel av vit choklad.

a little piece of heaven...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar