fredag 6 mars 2015

Pizzabullar.

Long time, no see... eller vad säjer man? jag har misskött min kära matblogg de senaste veckorna men kastar iallafall in ett litet recept här ikväll. Perfekt snabbmat till helgkvällen. Eller bara som en gott mellanmål att ha i frysen till hungriga barn som kommer hem från skolan.
Och för att göra det snabba ännu snabbare så använde jag mej av jäsblandning igen. En himla fiffig produkt! du kan såklart ha 50 g vanlig jäst om du vill men då får du ju såklart lägga till en dryg halvtimmes jäsning.
Nåväl, här kommer receptet på dessa smarriga pizzabullar.

25-30 st
3 1/2 dl kallt vatten
50 g jäsblandning
2 msk olja
1 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning om så behövs

Fyllning
1½ dl tomatsås (gärna smaksatt)
200 g rökt strimlad skinka
300 g riven ost

Blanda hälften av mjölet med salt och jäsblandningen. Blanda samman med vatten och olja och arbeta sen i mer mjöl tills degen är så fast så du kan hantera den lätt. Inte för hård dock.
Häv ut degen och kavla ut den till en stor rektangel. bred över tomatsåsen och strö sen på ost och skinka. Vill du ha nån pizzakrydda här så kan du slänga på det med.
Rulla ihop från långsidan och 2-3 cm tjocka skivor. Lägg på plåt och när du väl har skurit alla bitar så kan du sätta in första plåten med pizzabullar i ugnen. Ingen speciell jästid med andra ord!
Grädda i 250 grader 10 min.
Kanske inte de vackraste men ack så goda!

Trevlig helg bloggvänner!

1 kommentar: