söndag 17 maj 2015

Chokladbollspaj.

Det här låter ju inte klokt som kombination men helt klart värt att testa för det blev iallafall succé härhemma!
Receptet kommer från Sofsans blogg och jag justerade bara lite i mängd och ingredienser.

Smuldeg
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Chokladbollsdeg
3 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mjukt smör

Garnering
pärlsocker

Blanda ihop smuldegen i en bunke och chokladbollsdegen i en annan. Tänk på att blanda de torra ingredienserna först innan du knådar in smöret.
Varva sen smuldeg med chokladbollsdeg i en pajform (ca 25 cm i diameter), gärna med löstagbar kant. Platta till lite lätt. Strössla över pärlsocker.
Grädda i 200 grader i 20 minuter och låt svalna i formen.

Servera med vaniljvisp.

Trevlig söndag!

1 kommentar:

  1. låter lite skumt måste jag säga..../Linda

    SvaraRadera