1 stor pajform ca 26 cm i diameter
200 g smält avsvalnat smör
4 ägg5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
Vispa upp äggen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Rör bara såpass att inga mjölklumpar finns kvar och allt har blandat sig ordentligt.
Fördela hälften av smeten i en pajform, lägg på ca 20 st after eight plattor och bred över resterande av smeten så den täcker plattorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
Topping
200 g mjölkchoklad
strössel av vit choklad (eller vad du vill)
Smält mjölkchokladen i vattenbad, bred ut över den kalla kakan. Strö på valfritt strössel och låt stelna i kylen en timme.
Servera med vispad grädde.
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar