måndag 15 juni 2015

Mjuka rutor med bär.

Roar mej med att baka lite inför sommarens alla fikastunder och idag blev det en långpanna med blandade bär, riktigt goda rutor blev det!!

30 rutor

250 g smält smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 400 g bär
½ dl pärlsocker

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten tillsammans med det avsvalnade smöret. Blanda till slät smet.
Smörj och bröa en liten långpanna (min är ca 31 x 33 cm) och fördela smeten där i. Lägg på de bär du vill ha. jag använde mej idag av frysta blåbär, hallon och delade jordgubbar. Har du stora bär, som jordgubbar, är det viktigt att de fått tina ordentligt så överflödig vätska inte kommer med i kakan. Strö över lite pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 25-30 minuter.
Låt stå och svalna innan du skär upp rutor. Pudra ev över lite florsocker vid serveringen.


Kan tillägga såhär inför midsommar att de är underbara lite ljumna med vispad grädde eller vaniljvisp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar