Bakade lite enkla blåbärsrutor häromdagen och i skrivande stund är de redan ett minne blott. Men givetvis förevigas de här så de kan bakas igen!
30 rutor
30 rutor
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3½ dl frysta blåbär
½ dl pärlsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten tillsammans med det avsvalnade smöret. Blanda till slät smet.
Smörj och bröa en liten långpanna (min är ca 31 x 33 cm) och fördela smeten där i. Strö över de frysta bären och pärlsockret ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 175 25-30 minuter.
Låt stå och svalna innan du skär upp rutor. Pudra ev över lite florsocker vid serveringen.
½ dl pärlsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten tillsammans med det avsvalnade smöret. Blanda till slät smet.
Smörj och bröa en liten långpanna (min är ca 31 x 33 cm) och fördela smeten där i. Strö över de frysta bären och pärlsockret ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i 175 25-30 minuter.
Låt stå och svalna innan du skär upp rutor. Pudra ev över lite florsocker vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar