4 portioner (generöst tilltagna)
500 g potatis
1 gul lök
½ vitlök
2 msk smör
400 g blandfärs
2 tsk paprikapulver
3 krm chilipulver
2 tsk oregano
2 msk tomatpuré
8 dl vatten
1 burk krossad tomat
2 buljongträningar kalvfond
1 tsk salt
3 krm grovmalen svartpeppar
Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Skala vitlöken.
Smält smör i en stekgryta och stek färsen tillsammans med lök och pressad vitlök. Krydda medan du steker med paprikapulver, chilipulver, oregano och tomatpuré.
Rör i potatis och häll på vatten, krossad tomat och buljongtärningar. Sjud under lock i 30 min.
Smaka sist av soppan med salt och peppar.
Servera med baguette.
Kommer att lagas fler gånger! :-)
Tack. Det får bli en middag här hemma en av dagarna.
SvaraRadera