10-12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
175 gram smält smör
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda vaniljsocker, kakao, mjöl och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Bred ut springform (form med löstagbara kanter) ca 24 cm och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter i 175 grader.
Låt svalna en stund.
Topping
200 g Marabou mjölkchoklad
½ dl vispgrädde
ca 50 g minimarshmallows
Smält chokladen i vattenbad och rör ner grädden så du får en slät och fin chokladsmet. Bred ut över kladdkakan (ha kanten kvar på formen!) och strö över minimarshmallows.
Låt svalna av och ställ sen gärna i kyl ett par timmar så toppingen stelnar till lite.
Servera som den är eller med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar