Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar. Rullandet tar visserligen lite tid men det är stekandet jag tycker är så trååååkigt.
Så...jag gjorde "en Karin" och stekte dom i ugnen, som med så mycket annat. Ugnen är min bästa vän i köket (bortsett från min Ankarsrum då), tänk så smidigt och snabbt!
På en halvtimme hade jag stekt sammanlagt 70 köttbullar utan att vakta spisen. Och då stekte jag på ett kilo köttfärs. Ta ett halvt kilo (eller en större långpanna än min lilla fjutt) och du är nere på en kvart.
Hursomhelst, här är receptet!
70 köttbullar
2 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 tsk salt
4 msk kalvfond
½ tsk svartpeppar
1 msk lökpulver
2 ägg
1 kilo blandfärs (ger saftigare köttbullar än nötfärs)
Blanda ihop allt utom köttfärsen och låt stå och svälla ihop en stund.
Ha i köttfärsen och blanda väl.
Rulla till köttbullar och lägg i långpanna med bakplåtspapper i botten.
Stek i mitten av ugnen i 250 grader 14 minuter. Efter halva tiden kan du peta runt dom lite för att de ska få jämnare färg.
Klara!
Har faktiskt aldrig gjort köttbullar i ugn :O
SvaraRaderaKan receptetpå köttbullar i ugn verkligen vara rätt. Det står 2 dl.ströbröd och 2 dl. mjölk. Och det funkade inte för mej, så tack det var den köttfärsen det.
SvaraRaderaHos mej fungerar receptet iallafall men det står dig ju fritt att lägga till/dra ifrån ingredienser så det passar dej.
Radera