Receptet kommer ursprungligen från en Hembakat tidning. Där innehöll den vaniljkvarg och rabarber men man tager vad man haver... i mitt fall blev det persika/passionskvarg och blåbär :-)
Och en god kaka blev det!
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
150 g smaksatt kvarg (går uppenbarligen bra med vilken smak som helst)
3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl frysta blåbär
2-3 msk pärlsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och strösocker. Rör ner kvarg och det avsvalnade smöret så det blir en slät smet.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver rör ner i smeten.
Fördela i en smord och bröad form, gärna med löstagbara kanter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar