söndag 4 september 2016

Tacopaj.

Jag har ju redan delat ett recept på tacopaj här och detta recept är nästan detsamma, dock lite annan topping och eget pajskal. Snäppet godare faktiskt!  :-)

Pajskal till form på ca 25 cm (6-8 personer)

3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk kallt vatten

Nyp ihop allt till en smidig deg och tryck ut i pajform. Nagga lite med en gaffel.
Förgrädda sen i 225 grader i 12 min.

Fyllning
500 g nötfärs
smör att steka i
1 påse tacokrydda
knappt 1 dl vatten
ett par krm chiliflakes (smaka av hur stark smak du vill ha)

Topping
4-5 feferoni (eller så många du vill ha)
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
2 dl naturell crème fraiche
150 g riven tex-mex ost
½ röd paprika
1 grön jalapeño

Bryn köttfärsen ha i kryddor och vatten. Låt puttra ca 10 minuter så det blir genomstekt. Fördela i det förgräddade pajskalet.
Skär feferonin fint och lägg ovanpå.
Rör ihop smaksatt och naturell crème fraiche, blanda ner osten och fördela ovanpå köttfärsen.
Skiva paprikan och jalapeñon och lägg överst.
Grädda pajen i 225 grader ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Låt svalna något och servera med sallad.
Så himla GOD paj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar