Dessa smakar liiite mindre choklad och liiite mer vanilj, kan man väl säja. Och de är liiite större ;-)
Ursprungsreceptet är det dubbla och i gram, finns här. Jag gjorde om det till vanliga mått och som sagt hälften, blev 16 st rejäla bollar av denna smet.
6 dl havregryn
2 msk vaniljsocker
2½ msk kakao
2½ dl florsocker
225 g smör
Blanda de torra ingredienserna ordentligt. Låt smöret bli rumsvarmt och blanda sen till smet. I originalreceptet ska man köra i hushållsmaskin/mixer så att havregrynen smulas sönder men det gjorde inte jag. Bara blanda alltihop så det inte finns några smörklumpar.
Forma till större (eller mindre) bollar, rulla i kokos och ställ i kylen så de stelnar till lite. Sen förvarar du dom med fördel i rumstemperatur. Såklart i fin burk :-)
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar